O reteta delicioasa de prajitura "Ochii lui Petre Roman"

Crema vanilie:

Sa pune pe foc laptele, din care se opreste o cana , apoi se pune zaharul, zah. vanilat, ouale batute, si se mesteca continuu, sa nu se prinda .In cana cu lapte care ati oprit-o, dizolvati faina, sa nu aiba cocoloase, apoi turnati-o in fir peste compozitia de mai sus si continuati mestecarea.Este gata cand arata ca o smantana groasa.Se da la racit. Se adauga untul mixandu-se bine.Se da la frigider .

Crema de cacao:

Se prepara la fel ca si cea de vanilie, numai ca dupa ce se raceste se pune romul, nutela, si apoi untul.Se da la rece.

Asamblare prajitura cu crema de cacao si crema de vanilie:

Se pune prima foaie de blat de cacao. Se pune un strat cu crema de vanilie. Se umple foile cu crema de cacao si se ruleaza strans. Punem ruladele cu crema de cacao, pe blatul de cacao uns cu crema de vanilie, pe lungime, una langa alta. Apoi punem restul de crema de vanilie peste rulade,si cealalta bucata de blat de cacao. Turnam o glazura de ciocolata din 100 gr de ciocolata si 2 lg ulei, care se topesc la bainmarie.Punem niste confetii de care avem si dam la rece. Prajitura se taie in sensul invers de asezare a ruladelor. Este o prajitura delicioasaaaaa .. si usor de facut in ciuda elaborarii.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Recomandat pentru tine

De la partenerii noștri

Articole recomandate

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri