Prajitura "Ochii lui Petre Roman"
Crema vanilie:
Sa pune pe foc laptele, din care se opreste o cana , apoi se pune zaharul, zah. vanilat, ouale batute, si se mesteca continuu, sa nu se prinda .In cana cu lapte care ati oprit-o, dizolvati faina, sa nu aiba cocoloase, apoi turnati-o in fir peste compozitia de mai sus si continuati mestecarea.Este gata cand arata ca o smantana groasa.Se da la racit. Se adauga untul mixandu-se bine.Se da la frigider .
Crema de cacao:
Se prepara la fel ca si cea de vanilie, numai ca dupa ce se raceste se pune romul, nutela, si apoi untul.Se da la rece.
Asamblare prajitura cu crema de cacao si crema de vanilie:
Se pune prima foaie de blat de cacao. Se pune un strat cu crema de vanilie. Se umple foile cu crema de cacao si se ruleaza strans. Punem ruladele cu crema de cacao, pe blatul de cacao uns cu crema de vanilie, pe lungime, una langa alta. Apoi punem restul de crema de vanilie peste rulade,si cealalta bucata de blat de cacao. Turnam o glazura de ciocolata din 100 gr de ciocolata si 2 lg ulei, care se topesc la bainmarie.Punem niste confetii de care avem si dam la rece. Prajitura se taie in sensul invers de asezare a ruladelor. Este o prajitura delicioasaaaaa .. si usor de facut in ciuda elaborarii.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinarecufeteistete.blogspot.com
- ALTE ARTICOLE DESPRE:
- cacao
- crema de cacao
- crema de vanilie
- nutela
- praf de copt
- prajitura
- vanilie
- zahar
- zahar vanilat
Vizionare placuta
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară