Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru file de salau cu legume si parmesan:
- 500 g file de salau
- 3 cartofi
- 300 g ciuperci champinion
- 1 ceapa
- 150 g parmesan
- 150 g smantana
- 2 linguri sos de soia
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 1 castravete taiat cubulete
- ulei de masline
- sare
- piper
- condimente
- verdeata
Mod de preparare file de salau cu legume si parmesan:
Ciupercile si ceapa le taiem feliute si le calim in ulei. Intr-un castron, se amesteca smantana cu sare si piper si sos de soia. Se adauga sosul de smantana peste ciuperci si se lasa la foc mic 5-10 minute pana se ingroasa. Salaul se taie fasii, se condimenteaza si se introduce intr-un amestec format din piper, ou si faina. Se prajeste in ulei pe ambele parti. Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata se curata si se dau prin razatoarea medie. Intr-o forma de chec, unsa, se aseaza un strat de cartofi, unul de castraveti, smantana, iar deasupra verdeata si ciupecile. Se pune in cuptoul preincalzit, 15 minute, la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se pune branza rasa, se mai introduce in cuptor pana se topeste aceasta. Se poate servi si rece si calda.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?