O reteta de file de salau cu legume si parmesan, excelenta pentru o cina usoara!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru file de salau cu legume si parmesan:

  • 500 g file de salau
  • 3 cartofi
  • 300 g ciuperci champinion
  • 1 ceapa
  • 150 g parmesan
  • 150 g smantana
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 castravete taiat cubulete
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente
  • verdeata

Mod de preparare file de salau cu legume si parmesan:

Ciupercile si ceapa le taiem feliute si le calim in ulei. Intr-un castron, se amesteca smantana cu sare si piper si sos de soia. Se adauga sosul de smantana peste ciuperci si se lasa la foc mic 5-10 minute pana se ingroasa. Salaul se taie fasii, se condimenteaza si se introduce intr-un amestec format din piper, ou si faina. Se prajeste in ulei pe ambele parti. Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata se curata si se dau prin razatoarea medie. Intr-o forma de chec, unsa, se aseaza un strat de cartofi, unul de castraveti, smantana, iar deasupra verdeata si ciupecile. Se pune in cuptoul preincalzit, 15 minute, la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se pune branza rasa, se mai introduce in cuptor pana se topeste aceasta. Se poate servi si rece si calda.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului File de salau cu legume si parmesan.