Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru file de salau cu legume si parmesan:
- 500 g file de salau
- 3 cartofi
- 300 g ciuperci champinion
- 1 ceapa
- 150 g parmesan
- 150 g smantana
- 2 linguri sos de soia
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 1 castravete taiat cubulete
- ulei de masline
- sare
- piper
- condimente
- verdeata
Mod de preparare file de salau cu legume si parmesan:
Ciupercile si ceapa le taiem feliute si le calim in ulei. Intr-un castron, se amesteca smantana cu sare si piper si sos de soia. Se adauga sosul de smantana peste ciuperci si se lasa la foc mic 5-10 minute pana se ingroasa. Salaul se taie fasii, se condimenteaza si se introduce intr-un amestec format din piper, ou si faina. Se prajeste in ulei pe ambele parti. Se fierb cartofii in coaja, iar cand sunt gata se curata si se dau prin razatoarea medie. Intr-o forma de chec, unsa, se aseaza un strat de cartofi, unul de castraveti, smantana, iar deasupra verdeata si ciupecile. Se pune in cuptoul preincalzit, 15 minute, la 180 grade.
Se scoate din cuptor si se pune branza rasa, se mai introduce in cuptor pana se topeste aceasta. Se poate servi si rece si calda.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară