O reteta delicioasa de prajitura "Ochii lui Petre Roman"

Ingrediente prajitura cu crema de cacao si vanilie

Blatul cacao:

  • 8 oua
  • 3 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 1 zahar vanilat

Foile albe:

  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar
  • 1 praf de copt
  • sare
  • 1 zahar vanilat

Crema de vanilie:

  • 0.7 l lapte
  • 7 lg zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 7 lg faina
  • 5 oua
  • sare
  • 200gr unt

Crema de cacao:

  • 0.3 l lapte
  • 3 lg zahar
  • 3 lg faina,sare
  • 400 gr nutela
  • 1 esenta de rom coselli
  • 1 zahar vanilat
  • 100gr unt

Mod de preparare prajitura cu crema de cacao si vanilie

Blatul de cacao:

Se incalzeste cuptorul. Se separa ouale. Albusul se bate spuma cu un praf de sare, , apoi se adauga zaharul si zah. vanilat. Se adauga galbenusurile si se adauga apoi faina cu praful de copt,cacaoa si se amesteca cu o spatula ,de sus in jos. Se pune o hartie de copt si se toarna blatul ,lasandu-l la cuptor cam 30 min, la foc potrivit. Dupa aceea , se raceste si se taie in doua( mentionez ca am folosit o tava de 30|40).

Foile albe:

Se prepara la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se imparte in 3, si se intinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tavii, rezultand astfel 3 foi. Cand scoateti foile din cuptor, se rastoarna pe cate un prosop ud, si se ruleaza ca la rulada.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri