O mancare pentru orice sezon, usoara,cu putine calorii, foarte gustoasa si satioasa.Se prepara usor si se poate servi calda sau rece, asezonata cu iaurt sau smantana. Delicioasa.

O reteta de post rapida si delicioasa!

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ardei si dovlecei umpluti:

  • 6 ardei grasi
  • 3 dovlecei mai grasi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • o cana de orez
  • 400 g rosii in sos tomat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare dupa gust
  • 50ml ulei

Mod de preparare ardei si dovlecei umpluti:

Spalam si curatam ardeii de cotoare. Dovleceii intregi, ii spalam si ii taiem in jumatate, apoi le scoatem miezul cu o lingurita. Morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mai; tocam ceapa si rosiile decojite, apoi toate acestea se pun intr-o craticioara cu uleiul, unde adaugam si miezul scos din dovlecei. Le calim 15 minute, amestecand din cand in cand, dupa care adaugam orezul spalat. Lasam pe foc si amestecam pana compozitia nu mai are zeama. Oprim focul si punem patrunjelul tocat. Amestecam si umplem ardeii si dovlecei cu aceasta compozitie, dupa care ii asezam intr-o cratita mai mare. Adaugam doua cani de apa si rosiile in sos tomat, acoperim cratita cu un capac si o punem pe foc potrivit cca.30 minute, pana fierbe orezul. Se serveste cu patrunjel verde deasupra. Pofta buna.

O reteta propusa de: Lucian Ioan Busoi (busoilucian)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Ardei si dovlecei umpluti.