Briosa cu continut de chec, cu fulgi de migdale pe deasupra, un deliciu!

Un desert pufos cu scortisoara si migdale!

Timp de preparare: 90 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru briosa cu scortisoara si fulgi de migdale:

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 1.5 cesti zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • vanilie, coaja de lamaie, scortisoara, cacao
  • fulgi de migdale
  • 2 cesti faina
  • forme de briosa de unica folosinta

Mod de preparare briosa cu scortisoara si fulgi de migdale:

Se bat cu mixerul ouale (fara a separa galbenusurile de albus) cu zaharul si se adauga treptat laptele, untul, vanilie, scortisoara, cacao, praful de opt, lasand faina la urma. Compotizia astfel obtinuta se toarna in forme de briosa, se presara fulgi de migdale deasupra si se la lasa la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 60 min.

O reteta propusa de: Girneata Mihaela (garbo220130)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Briosa cu scortisoara si fulgi de migdale.