IN ACEST ARTICOL:
O reteta delicioasa de ciorba radauteana

Iata o ciorba delicioasa, asemanatoare la gust si aspect cu ciorba de burta, doar ca e mai healthy fiindca se pregateste cu pui. Desi reteta e putin mai complexa decat o ciorba simpla de pui sau de legume, gustul compenseaza efortul suplimentar, asa ca a ajuns rapid in topul preferatelor noastre. Si daca nu sunteti fani usturoi, nu incercati asta acasa :)

Ingrediente ciorba radauteana:

  • 1 piept de pui cu os
  • 2 pulpe de pui
  • 3-4 morcovi
  • 1-2 ceape (am pus o ceapa si o bucata de praz)
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei
  • zeama de lamaie (2-3 lamai)
  • 1 cana de iaurt (200g)
  • 3 galbenusuri
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare ciorba radauteana:

Taiem legumele in bucati mari si le punem la fiert in aproximativ 4-5 litri de apa, impreuna cu puiul portionat (piept de pui taiat pe jumatate, iar pulpele separate) si putina sare. Indepartam spuma care apare si lasam la foc potrivit pana se patrund legumele, iar carnea de desprinde de pe os. Strecuram ciorba, taiem cativa morcovi rondele, ardeiul curatat de pielita il taiem bucatele, si le aruncam inapoi in oala de ciorba, care ramane la foc mic. Restul legumelor le pasam cu piciorul vertical al mixeruluisi le adaugam in oala. Desfacem carne de pui de pe oase, o taiem bucatele mici si, ati ghicit, o punem inapoi in oala de ciorba :) Frecam galbenusurile cu putina sare, adaugam iaurt si usturoi pisat. Amestecam cu cateva linguri din ciorba fierbinte si turnam in oala. Lasam sa dea un clocot, adaugam zeama de lamaie si oprim focul. Potrivim de sare, piper si presaram patrunjelul tocat fin.
O ciorba buna de tot, consistenta, destul de usturoiata, nemaipomenita cu ardei iute :)

Mai multe retete savuroase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri