Un aperitiv delicios cu pui si legume.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tarta cu pui si legume:

Aluat:

Citeste si:
Cum alegi vinul potrivit pentru o cină în familie
 Cum alegi vinul potrivit...
  • 200g unt sau margarina
  • 450 g faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 1/2 lingurita de sare

Umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 100 g mazare fiarta
  • 100 g fasole pastai fiarta
  • amestec de condimente uscate
  • sare
  • piper
  • marar si patrunjel verde
  • 50 ml ulei de masline

Pentru ornare:

Citeste si:
Somnul de înfrumuseţare. Ce trebuie să faci ca să te trezeşti mai...
Somnul de înfrumuseţare. Ce...
  • un galbenus de ou
  • seminte de in (comestibile)
  • susan
  • un praf de boia dulce

Mod de preparare tarta cu pui si legume:

1.Se topeste untul la bain- marie si se amesteca cu sarea si zaharul, apoi se incorporeaza treptat faina cernuta, framantandu-se pana obtinem un aluat potrivit de tare pe care il lasam la rece 30 minute.
Intre timp, se caleste ceapa tocata marunt si bucatile de piept de piept de pui, taiate in cubulete mici de 1 cm, se adauga morcovul taiat si el in cubulete si fiert in prealabil, fasolea si mazarea, apoi se potriveste de condimente si sare. Se opreste focul si se amesteca si verdeata tocata fin.Se da amestecul sa se raceasca bine.
2.Aluatul se imparte in doua parti: una se intinde in foaie de 1,5 cm grosime, care se aseaza intr-o forma de tarta unsa cu unt, iar cealalta se intinde si ea la fel si apoi se taie fasii late de 3-4 cm. Se umple tarta cu amestecul de carne si legume apoi se acopera cu fasiile de aluat, impletindu-le intre ele. Se opresc cateva fasii care se framanta din nou cu putina boia dulce (pentru a se colora aluatul), apoi se imparte in doua parti care se intind in fasii subtiri si lungi, ce se rasucesc usor si cu acest snurulet se orneaza tarta pe margine.
Se unge deasupra cu galbenus, se presara semintele de in si susan, apoi se baga la cuptor sa se rumeneasca frumos, cam 30 de minute, la foc potrivit. Se serveste taiata in bucati potrivite, dupa ce s-a racit putin.
Pofta buna!



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri