Un aperitiv extrem de gustos si aspectuos, chiftelute umplute cu ciuperci!
Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru chiftelute umplute cu ciuperci:
Pentru aluat:
- 50 g unt
- 3 linguri faina
- 2 oua
- 1-2 pahar lapte
- 300-400 g carne de pui tocata
- 3 linguri branza
- sare
- verdeata
- pesmet
- 2 oua
- paina
Umplutura:
- 1 cutie ciuperci
- 25 ml ulei pentru inabusit
- sare
Mod de preparare chiftelute umplute cu ciuperci
:
Se scurg ciupercile. Se inabusa in ulei. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Pentru sosul bechamel se topeste untul intr-o tigaie groasa. Se adauga faina si se amesteca. Se ia de pe foc. Se adauga laptele si ouale batute se amesteca bine. La final adaugam branza framantata si sarea. Carnea se trece prin masina de tocat. Se amesteca cu sosul pana la omogenizare. Se pregatesc 3 farfurii: intr-una se pune faina,in cea de-a doua pesmet si in a treia ouale batute. Udam mainile, apoi intindem aluatul. In mijloc asezam cate o ciuperca, apoi ornam biluta pe care o trecem prin faina, apoi prin ou si pesmet. Se prajesc in uleiul incins.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie