Va propunem o reteta de saramura de peste foarte gustoasa!
Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru saramura de somon:
- 1 peste somon intreg (1.580g-2000g)
- 2 rosii
- un ardei galben gras
- un ardei iute
- 2 linguri bulion
- 100ml vin alb
- patrunjel pt decor
Mod de preparare saramura de somon:
Pestele se portioneaza dupa preferinta si se gateste pe gratar mai intai la foc mare pe partea cu piele si apoi la foc mic timpp de 15 min. Tot pe gratar se aseaza rosiile si ardeii. Separat se pregateste sosul: cele 2 linguri de bulion se amesteca cu vinul dupa ce da un clocot se adauga rosiile, ardeii taiati cubulete si se fierb 5 min, apoi se adauga pestele care se mai lasa un minut. Se aseaza portiile de somon pe un platou apoi se toarna sosul si se presara cu cateva frunze de patrunjel. Pofta buna!
O reteta propusa de: bulancea marinela (doctorand3)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă