Saramura de peste, o mancare sanatoasa si usoara!

Va propunem o reteta de saramura de peste foarte gustoasa!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru saramura de somon:

  • 1 peste somon intreg (1.580g-2000g)
  • 2 rosii
  • un ardei galben gras
  • un ardei iute
  • 2 linguri bulion
  • 100ml vin alb
  • patrunjel pt decor

Mod de preparare saramura de somon:

Pestele se portioneaza dupa preferinta si se gateste pe gratar mai intai la foc mare pe partea cu piele si apoi la foc mic timpp de 15 min. Tot pe gratar se aseaza rosiile si ardeii. Separat se pregateste sosul: cele 2 linguri de bulion se amesteca cu vinul dupa ce da un clocot se adauga rosiile, ardeii taiati cubulete si se fierb 5 min, apoi se adauga pestele care se mai lasa un minut. Se aseaza portiile de somon pe un platou apoi se toarna sosul si se presara cu cateva frunze de patrunjel. Pofta buna!

O reteta propusa de: bulancea marinela (doctorand3)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Saramura de peste.