Un desert pufos si savuros, chec cu nuca si cacao!

Va propunem o delicioasa reteta de chec cu nuca si cacao!

Timp de preparare: 60 in total - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec cu nuca si cacao:

  • 250 g faina
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g nuci
  • cacao
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • un varf de sare

Mod de preparare chec cu nuca si cacao:


Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusurile cu un varf de sare. Dupa ce s-au batut bine se adauga galbenusurile si se bat in continuare. Apoi se adauga treptat zaharul, faina, uleiul, coaja de lamaie, praful de copt si se amesteca in continuare. Cu compozitita astfel rezultata, 3/4 se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt. In restul de compozitie se pune cacao si se adauga peste cea din tava, apoi se pun nucile.
Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade Celsius si se lasa sa se coaca aproximativ 50 minute la foc mic. Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zaharul pudra cu aroma de vanilie.

O reteta propusa de: SIMONA GEORGETA ARSENE (simo29)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec cu nuca si cacao.