O gustoasa reteta de fasole batuta, potrivita pentru postul Craciunului.
Timp de preparare: 90 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fasole batuta:
- 300gr fasole uscata
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 4 ceape
- 1 lg concentrat de legume
- 2 lg pasta de tomate
- sare
- piper
Mod de preparare fasole batuta:
Se alege fasolea si se spala bine, apoi se pune la fiert. Dupa cateva clocote se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa. Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica. Cand e aproape gata se adauga si concentratul de legume. Fasolea se scurge de zeama (numai daca are prea multa) se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare (daca e nevoie) si usturoi dupa gust. Separat se face sosul (prajeala) din 3 cepe taiate joulien care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine, se adauga pasta de tomate se sareaza si pipereaza dupa gust.
Fasolea batuta se serveste cu prajeala de ceapa pe deasupra. Pofta buna!
O reteta propusa de: carp loredana (lorynov2169)
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!