Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu prune si invelis crocant:
Blat:
- 2 galbenusuri
- 125 g unt
- 100 g zahar pudra
- un praf de sare
- 2 linguri lapte
- 150 g faina
- 100 g migdale macinate fin
- esenta de vanilie
Umplutura:
- 1,5 kg prune
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamom
Stratul crocant:
- 100 g faina
- 50 g migdale macinate fin
- 50 g unt rece
- 50 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Mod de preparare tarta cu prune si invelis crocant:
Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale si sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Blatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Umplutura: Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom. Stratul crocant: Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.
Asamblarea: Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.
O reteta propusa de: (Pica)
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români