O tarta savuroasa cu prune sanatoase si gustoase.

Timp de preparare: 35 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tarta cu prune si invelis crocant:

Blat:

  • 2 galbenusuri
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 150 g faina
  • 100 g migdale macinate fin
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 1,5 kg prune
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom

Stratul crocant:

  • 100 g faina
  • 50 g migdale macinate fin
  • 50 g unt rece
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare tarta cu prune si invelis crocant:

Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si untul. Se adauga faina, pudra de migdale si sarea. La sfarsit se adauga esenta si laptele. Blatul se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.
Umplutura: Se spala prunele, se desfac in jumatati si se inlatura samburii. Se amesteca zaharul cu scortisoara si cardamom. Stratul crocant: Se framanta un aluat din faina, pudra de migdale, unt, zahar, praf de copt si esenta de vanilie. Se faramiteaza bine cu mainile.
Asamblarea: Se intinde aluatul in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc. Se presara o lingura cu pesmet, apoi se aseaza prunele. Peste ele se presara amestecul de zahar si scortisoara. Deasupra se repartizeaza uniform, firimiturile de aluat.
Tarta se coace in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.


O reteta propusa de: (Pica)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri