Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pui umplut cu ciuperci:
- 1 pui
- 300 g ciuperci
- 100 g unt
- 200 ml vin alb
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 250 g smantana
- 1 lamaie
- 2-3 rosii
- usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare pui umplut cu ciuperci:
Puiul se curata in interior bine, printr-o taietura mica in partea de jos a pieptului. Ciupercile taiate marunt se calesc in unt, se adauga sare, piper si verdeata tocata fin. Se umple puiul prin deschizatura, cu sosul de ciuperci si verdeata, se coase cu ata de bucatrie sau scobitori, inchizand bine puiul. Se unge cu unt, se aseaza in tava,impreuna cu feliile de lamaie,rosiile si usturoiul, cu un pahar de vin si o cescuta de apa. Se stropeste din cand in cand cu sosul din tava. Se serveste cu smantana.
O reteta propusa de: Georgiana Mitran (geoblondis)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă