Ingrediente prajitura cu morcovi si migdale:
- 4 oua
- 125 gr unt
- 300 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr migdale
- 3 morcovi mari
- 200 gr zahar
- 150 gr smantana
- 200 gr Mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie proaspat rasa
- cirese confiate
Mod de preparare prajitura cu morcovi si migdale:
Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna. Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata. Am lasat prajitura cu morcovi si migdale sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zahar pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”