Ingrediente prajitura cu morcovi si migdale:
- 4 oua
- 125 gr unt
- 300 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 gr migdale
- 3 morcovi mari
- 200 gr zahar
- 150 gr smantana
- 200 gr Mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie proaspat rasa
- cirese confiate
Mod de preparare prajitura cu morcovi si migdale:
Am inceput prin a curata morcovii, i-am taiat bucatele si i-am pus in robot alaturi de migdale si i-am maruntit bine impreuna. Intr-un vas am batut bine untul cu zaharul, am adaugat treptat ouale si smantana. Ulterior am incorporat incet faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Cand am obtinut un aluat omogen, am adaugat amestecul de morcovi si de migdale si am amestecat bine. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptor aproximativ o ora, pana cand o scobitoare introdusa in prajitura iesea uscata. Am lasat prajitura cu morcovi si migdale sa se raceasca si am pregatit glazura de mascarpone. Am amestecat mascarpone cu esenta de vanilie si zahar pudra si l-am intins peste prajitura. Eu am dorit o crema mai fina, care sa curga. Daca doriti una mai compacta, amestecati in mascarpone si ricotta.
Am ornat cu cirese confiate si am razuit deasupra coaja de lamaie.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie