IN ACEST ARTICOL:
Prajitura de dovleac, nemaipomenita pentru o zi de toamna!

Un desert cu dovleac foarte simplu si delicios!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de dovleac:

  • 500 g miez de dovleac
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar brun
  • 3 lingurite de scortisoara
  • 200 ml lapte
  • 25 g unt
  • un praf de sare

Mod de prepare prajitura cu dovleac:

Miezul de dovleac se taie in cubulete, dupa care se toarna intr-o cratita. Se adauga apa cat sa acopere cuburile de miez de dovleac si un praf de sare. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, se indeparteaza oala de pe foc si se scurge de apa. Miezul de dovleac se paseaza cu o furculita, pana devine un piure. Intr-un castron, se bat ouale. Se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara si laptele. Se amesteca, dupa care se adauga piureul de dovleac. Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Prajitura de dovleac este delicioasa atat calda, cat si rece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri