Un desert cu dovleac foarte simplu si delicios!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura de dovleac:
- 500 g miez de dovleac
- 3 oua
- 7 linguri zahar brun
- 3 lingurite de scortisoara
- 200 ml lapte
- 25 g unt
- un praf de sare
Mod de prepare prajitura cu dovleac:
Miezul de dovleac se taie in cubulete, dupa care se toarna intr-o cratita. Se adauga apa cat sa acopere cuburile de miez de dovleac si un praf de sare. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, se indeparteaza oala de pe foc si se scurge de apa. Miezul de dovleac se paseaza cu o furculita, pana devine un piure. Intr-un castron, se bat ouale. Se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara si laptele. Se amesteca, dupa care se adauga piureul de dovleac. Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Prajitura de dovleac este delicioasa atat calda, cat si rece.
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie