Un desert cu dovleac foarte simplu si delicios!
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura de dovleac:
- 500 g miez de dovleac
- 3 oua
- 7 linguri zahar brun
- 3 lingurite de scortisoara
- 200 ml lapte
- 25 g unt
- un praf de sare
Mod de prepare prajitura cu dovleac:
Miezul de dovleac se taie in cubulete, dupa care se toarna intr-o cratita. Se adauga apa cat sa acopere cuburile de miez de dovleac si un praf de sare. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 15 minute. Dupa ce dovleacul a fiert, se indeparteaza oala de pe foc si se scurge de apa. Miezul de dovleac se paseaza cu o furculita, pana devine un piure. Intr-un castron, se bat ouale. Se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara si laptele. Se amesteca, dupa care se adauga piureul de dovleac. Se unge cu unt o tava, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Prajitura de dovleac este delicioasa atat calda, cat si rece.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară