Ingrediente vinete picante cu carne de porc:
- 300 g carne de porc
- 2 vinete mici
- 1 fir de praz
- 3 catei de usturoi
- 6-7 linguri sos de soia
- sos chilli - dupa gust
- 1 lingura amidon
- 1 lingurita zahar
- jumatate pachet taietei de orez (120g)
- 1 lingura ulei
- sare, piper
Mod de preparare vinete picante cu carne de porc:
Taiem vinetele fasii lungi de 4-5cm si subtiri cam de 1cm. Daca exista samburi in vinete, ii indepartam. Punem vinetele in apa cu sare pentru vreo 30 - 45 de minute. Tocam carnea si o calim intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Dupa ce carnea s-a albit, adaugam prazul tocat rondele si amestecam. Punem vinete, scurse de apa, sosul chilli si lasam sa fiarba acoperit vreo 4-5 minute, dupa care adaugam si usturoi pisat. Dizolvam amidonul in 200 ml de apa sau supa de legume/carne, amestecam cu sos de soia, piper, zahar. Turnam acest sos peste vinete si amestecam cateva minute. Daca e nevoie, mai adaugam sare, mie sosul de soia mi s-a parut suficient de sarat. Fierbem noodles-ii in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, ii scurgem si ii asezam pe farfurii. Deasupra lor asezam vinetele si servim imediat. O mancare foarte rapida si extraordinar de buna!
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie