Din categoria mancarurilor extrem de simple, dar absolut delicioase, iata o supa crema de dovleac. Nu credeam ca din atat de putine ingrediente, gatite atat de simplu, poate iesi ceva atat de bun ...
Ingrediente supa crema de dovleac:
- o ceapa
- 2 cartofi mici
- ~3/4 dovleac placintar
- putin ulei
- sare si apa.
Mod de preparare supa crema de dovleac:
Ceapa tocata, impreuna cu 2-3 linguri de ulei si putina apa, au mers pe foc, intr-o oala incapatoare, pentru 2-3 minute, sa se inmoaie putin ceapa.
Cei doi cartofi si dovleacul erau deja curatati de coaja si taiati cubulete. Am adaugat legumele in oala, impreuna cu 1,5-2 litri de apa. Am pus capacul si am lasat sa fiarba pana cand legumele au fost gata. Am pus sare si am pasat cu mixerul vertical pana am obtinut o crema fina.
Este fooooooarrrtteeeeee bun! Am servit-o si ca atare, dar si amestecata cu o lingura de smantana. Daca doriti, puteti adauga verdeata.
Simplu si bun!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!