Din categoria mancarurilor extrem de simple, dar absolut delicioase, iata o supa crema de dovleac. Nu credeam ca din atat de putine ingrediente, gatite atat de simplu, poate iesi ceva atat de bun ...
Ingrediente supa crema de dovleac:
- o ceapa
- 2 cartofi mici
- ~3/4 dovleac placintar
- putin ulei
- sare si apa.
Mod de preparare supa crema de dovleac:
Ceapa tocata, impreuna cu 2-3 linguri de ulei si putina apa, au mers pe foc, intr-o oala incapatoare, pentru 2-3 minute, sa se inmoaie putin ceapa.
Cei doi cartofi si dovleacul erau deja curatati de coaja si taiati cubulete. Am adaugat legumele in oala, impreuna cu 1,5-2 litri de apa. Am pus capacul si am lasat sa fiarba pana cand legumele au fost gata. Am pus sare si am pasat cu mixerul vertical pana am obtinut o crema fina.
Este fooooooarrrtteeeeee bun! Am servit-o si ca atare, dar si amestecata cu o lingura de smantana. Daca doriti, puteti adauga verdeata.
Simplu si bun!
Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?