3 Octombrie 2011 publicat în Retete culinare 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aroma mentei alaturi de aroma merelor,intr-un delicios preparat dulce!!

Iata un desert minunat: galsute de mere cu sos mentolat!

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru galuste de mere cu sos mentolat:

Pentru galuste:

  • 125 g margarina
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g pesmet alb
  • 100 g biscuiti fragezi sau piscoturi
  • zahar vanilat
  • 4 mere
  • un praf de sare
  • un praf de scortisoara
  • 2 albusuri de ou
  • 1/2 lamaie
  • ulei vegetal pentru prajit(cca 150 ml)

Pentru sosul mentolat:

  • 2 galbenusuri
  • 75 g sirop de menta(sau ceai concentrat indulcit)
  • cateva frunze de menta proaspata

Mod de preparare galuste de mere cu sos mentolat:

1.Se freaca margarina cu zaharul pudra pana se spumeaza. Merele curatate de coaja si samburi se taie in cubulete mici care se stropesc cu sucul de la lamaie, apoi se amesteca cu o lingurita de zahar vanilat, o lingurita de scortisoara pudra si pesmetul alb. Amestecul de mere se toarna peste margarina frecata si se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena care se lasa cel putin 30 de minute la frigider,sa se intaresca.Biscuitii se maruntesc la robot sau se piseaza. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si o lingura de zahar vanilat.
2.Din amestecul de mere din frigider se fac mici galusti care se trec prin albusurile spuma, apoi prin biscuitii maruntiti. Se incinge uleiul in tigaie apoi se prajesc galustile, pana ce devin aurii si crocate la suprafata .Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei.
3.Galbenusurile se amesteca cu siropul de menta apoi la bain marin se amesteca continuu cu un tel pana ce sosul se ingroasa ca o smantana, cu textura pufoasa, aerata. Galustele de mere se servesc reci,stropite cu sos de menta.
Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri