Ingrediente chec de ciocolata:
- 1 pachet de unt
- margarina sau 250 g smantana
- 400 g zahar
- 50 g cacao
- 125-130 ml lapte
- 4 oua
- 300g faina
- un pachet de praf de copt
- aroma de migdale sau de rom
- stafide
- o ciocolata amaruie
Cantitatile sunt pentru o tava mare de cozonac.
Mod de preparare chec de ciocolata:
Margarina, cacao si zahar se pun la foc moale cu laptele sa dea cateva clocote. Se iau 8-10 linguri din compozitie si se pun intr-un ibric de cafea, apoi se lasa topitura sa se raceasca.
Intre timp se bat albsusurile spuma. Cand s-a racit crema de cacao, se adauga pe rand galbenusurile amestecand pana la omogenizare, apoi faina in ploaie amestecand continuu, praful de copt stins cu zeama de lamaie, esenta de migdale sau de rom, stafidele, iar la urma albusurile spuma care se incorporeaza usor, de sus in jos, sa nu se lase spuma.
Se pune intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit cam o ora sau chiar mai mult, la foc potrivit. Faceti testul cu scobitoarea sau cu paiul de mătură ca sa vedeti cand este gata. Se rastoarna pe o parte pe un fund din lemn apoi cand este rece se intoarce in pozitia normala. Glazura ramasa in ibric se incalzeste si se adauga o jumatate de tableta de ciocolata amaruie rupta bucatele. Imediat se glazureaza checul si se da la rece.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!