O prajitura cu ciocolata excelenta pentru intreaga familie!
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru amandina:
Blat :
- 200gr faina
- 150ml ulei
- 150 ml apa minerala
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 4 oua
- 3 linguri dulceata de visine
- 1 praf de copt
- 1 esenta rom
Crema:
- 300 grame unt
- 3 linguri cacao
- 1 esenta rom
- 2 oua
- 200 gr. zahar
Sirop:
- 1 plic ciocolata calda
Decor:
- 100ml frisca
- 50 gr ciocolata
- 20 gr unt
- 5 linguri lapte
Mod de preparare amandina:
Blatul:
Se separa ouale, se bat albusurile cu zaharul si separat galbenusuriule cu uleiul, apa minerala, cacao si esentele. Se combina cele 2 amestecuri si de adauga faina. Optional se adauga si dulceata de visine. Se da la cuptor si se lasa pana se coace blatul (20min la 230grade preincins).
Crema:
Se freaca untul la temperatura camerei, iar la bain marin se amesteca ouale cu zaharul pana se formeaza o crema vascoasa. Se amesteca apoi cu cacaua si se mixeaza la final dupa ce se ia de pe bain marin si se raceste, se amesteca bine cu untul si esenta de rom. Se unge blatul cu aceasta crema si se da la rece.
Sirop&Glazura&Decor:
Se insiropeaza blatul cu o ceasca de cicolata "calda" cu rom. Se glazureaza cu amestecul de ciocolata lapte si unt topit la microunde. Se decoreaza cu frisca batuta cu cacao. Se serveste rece dupa ce se intareste nitel crema.
O reteta propusa de: Luciana Nadina Vetrineanu (luciananadina)
Aceasta reteta este castigatoarea a concursului Gateste Dellycios, iar noi te premiem!
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.