Acest desert s-a nascut din nevoia de a consuma o punga de aluat din congelator, care se cam invechea pe acolo. Cum baclava mai facusem si parca nu aveam chef sa facem iar, si pentru ca prin congelator ocoleam si o punga de mere razuite, am decis sa eliberam spatiul si sa le transformam intr-un desert bun de tot. Ideea cu impachetatul trigoanelor mi-a venit browsuind pe net, ca altfel le ziceam strudele :)) Intamplator au iesit de post, dar asta nu a afectat cu nimic gustul si dulceata trigoanelor. Pe viitor poate incercam unele cu branza sau cu carne :)
Ingrediente trigoane cu mere( 9 bucatie):
- 1 pachet foi de placinta
- 3 - 4 mere razuite (ca fie cam 250 g)
- 100 g zahar
- 30 g nuci
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100 - 120 g unt, margarina sau ulei
Optional ingrediente pentru sirop trigoane cu mere:
- 150 g zahar
- 200 ml apa
- 1 pliculet zahar vanilat
- zeama de lamaie (jumatate de lamaie)
Mod de preparare trigoane cu mere:
Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama de lamaie lasata si le calim cateva minute impreuna cu zahar. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zahar vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Cele 100-120 g de unt(margarina) le topim intr-o craticioara, la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba. Decongelam pachetul de foi si taiem fasii de 7 - 8 cm latime, adica vom obtine 3 fasii de foi suprapuse. Luam o fasie de aluat si o ungem cu unt topit. Peste ea punem alta fasie, pe care o ungem, iar deasupra a 3a fasie de aluat, la fel, unsa cu unt. Punem o lingurita din umpl
utura la un capat al celor 3 fasii de aluat suprapuse si aducem coltul opus umplutura. Continuam sa impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Procedam in acelasi fel pana terminam fasiile. Formam trigoane, care se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu unt si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc. Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un vas suficient de mare cat sa incapa un trigon si le lasam sa dea un clocot. Scufundam trigoanele caldute in acest sirop si le lasam cam 1-2 minute sa se insiropeze. Sunt muuuuult mai bune asa, raman putin crocante, dar in acelasi timp zemoase si aromate. De calorii ce sa va spun, nu tocmai bine, cam 330 de calorii are un trigon, noroc ca dintr-un pachet de foi nu ies prea multe trigoane:))Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară