Tarta cu humus si legume

12:09, 22 Septembrie 2011 publicat în Retete culinare4 share-uri

O reteta gustoasa de tarta cu humus si legume

De mult planuiesc tarta asta. Din moment ce humus = BUUUN si legume (rosii, vinete, dovlecel etc.) rumenite la cuptor = BUUUUN si tarta = BUUN si USOOOR, e evident ca tarta asta trebuie sa fie ceva de vis. Non?

Ingrediente tarta cu humus si legume:

  • conserva de naut
  • iaurt
  • ulei de masline extra-virgin
  • suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • chimion
  • vinete
  • rosii
  • dovlecel
  • ceapa rosie
  • usturoi
  • aluat de foietaj

Mod de preparare tarta cu humus si legume:

In varianta ideala, in care as fi avut timp si nu mi-ar fi stat foamea-n gat, i-as fi facut un blat cu ulei de masline, care sa-i scoata in evidenta aromele mediteraneene si mai mult. Dar nu traim intr-o lume ideala, asa ca am dezghetat niste aluat de foietaj si l-am rumenit in cuptor vreun sfert de ora, pana s-a desprins intr-o mie si una de foite subtiri si aurii. (please, do not judge me - ala care nu intra niciodata in criza de timp si de hipoglicemie sa dea primul cu piatra)

Citeste si:
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Îl vei adora: 5 Moduri în...

Intre timp, am mesterit un humus dintr-o conserva de naut (400g) + 2 linguri de iaurt + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + suc de lamaie (o lamaie) + sare, piper si un praf de chim

ion. De dragul diversitatii, am pasat impreuna cu nautul si 3 rosii uscate la soare. A iesit un humus tare bun :D

Intr-o tava am aruncat 1/2 de vanata, 3 rosii si un dovlecel, toate taiate in felii subtiri si o ceapa rosie taiata-pestisori. Am zdrobit 3 catei de usturoi si i-am amestecat cu 4 linguri de ulei de masline + sare & piper. Apoi am tavalit legume prin uleiul usturoiat si le-am dat la cuptor, la foc mediu, timp de 25-30 minute, pana s-au rumenit frumusel pe toate partile :)

Citeste si:
Șase pași către dieta unui adult sănătos
Șase pași către dieta unui...

Acum, asamblarea: tarta se mozoleste cu un strat de humus si peste, se aseaza legumele coapte. Niste fulgi de ardei uite presarati desupra au mers la fix, dupa parerea mea picanta :p

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri