Le-am facut intr-o seara,le-am umplut cu ciocolata care avea in mijloc crema de visine,a doua zi am facut inca un rand,le-am umplut cu visine din complot si ciocolata cu alune. Planuiesc sa ingras muffins cu nuci,stafide,finetty,fructe uscate,cocos,crema de branza,coaja de portocala confiata...:)))[deja m-am plictisit de enumerat][si trebuie neaparat sa-mi cumpar forma de muffins!!!]Asa,deci prima oara am respectat reteta de briose originala,a doua oara am inlocuit smantana cu lapte batut si zeama dintr-un compot de visine,deci banuiesc ca merg si cu iaurt sau sana,dar nu lapte dulce,nu dulce pentru ca nu vor iesi la fel de pufoase. Oricum cel mai sigur se poate merge pe varianta smantana.
Ingrediente briose:
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 250 gr zahar
- 200 gr smantana normala(sau iaurt/sana)
- 2 oua medii
- 100 ml ulei
- esente,razatura de citrice
- umplutura la alegere
Din aceasta compozitie ies 20 de briose mari.
Mod de preparare briose:
Se amesteca intr-un bol ingredientele umede, iar in alt bol ingredientele uscate. Se combina totul,usor,cu grija,cu ajutorul unei linguri si nu mixer. Daca umpleti o parte din briose cu ciocolata, tineti-o in prealabil in congelator timp de 30 min.Forma se tapeteaza cu hartiute de muffins,se toarna o lingura din compozitie,la mijloc se pune umplutura,apoi se acopera cu inca o lingura de compozitie. Se pun in cuptorul incins si se coc timp de 15,poate 20 min. Lasati-le sa se raceasca inainte de a-le servi.
Mai multe retete retete savuroase puteti descoperi pe blogul poetagurmanda.blogspot.com
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei