M-am gandit sa va prezint niste muffins delicioase si de post, pentru ca maine e vineri si poate vreti ceva bun, dulce si super simplu de pregatit.

Noi le-am facut mai demult, dar abia acum le-a venit randul la postare. Sunt tare curioasa daca cei care le-au gustat si-au dat seama ca erau de post, pentru ca au disparut de pe platou foarte rapid :) La cat de aromate si pufoase au fost, nici nu se putea altfel :))Muffins cu morcov si piersici. Reteta muffins cu morcov si piersici

Pentru 12 - 14 muffins avem nevoie de:

  • 220 g faina
  • 140 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 3 jumatati de piersici din compot
  • 2 linguri de stafide (40g)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita rasa nucsoara macinata
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortiosara
  • un praf sare

Folosind piciorul vertical al mixeruluisau o furculita zdrobim piersicile si le amestecam cu uleiul.
Intr-un alt castron amestecam ingredientele uscate: faina, zaMuffins cu morcov si piersici. Reteta muffins cu morcov si piersiciharul, condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam piersicile peste si amestecam foarte putin. Adaugam morcovii si stafidele si le inglobam in amestec. Umplem fiecare forma muffin ceva mai mult de jumatate si dam la cuptor la foc mediu pentru 20 - 30 de minute, pana cand se rumenesc. Briosele sunt foarte bune langa o cana de ceai si au aproximativ 240 de calorii la 100 de grame.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Muffins cu morcov si piersici.