Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 100 g caise uscate, fara samburi
- 50 g stafide
- 1 lamaie
- 75 g fulgi de orez
- 750 ml lapte semidegresat
- 50 g zahar tos
- 8 linguri gem de caise
- crengute de menta proaspata, pentru decorare
Mod de preparare:
1. Se pastreaza 4 caise uscate, restul se taie in bucati. Se amesteca cu stafidele si se pun la pastrat. Cu ajutorul unui curatator de legume cu lama mobila se taie coaja de Iamaie in fasii late.
2. Fasiile de coaja de lamaie, fulgii de orez, laptele si zaharul se pun intr-o oala, se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot, se reduce temperatura si se fierb 12-15 minute, amestecand frecvent. Se adauga, amestecand, fructele uscate. Budinca se imparte in 4 boluri de servit si se lasa sa se raceasca putin.
3. Pentru pregatirea glazurii de caise, se stoarce intr-o cratita mica 1 lingura zeama de lamaie. Se adauga 2 linguri de apa, apoi gemul. Se lasa sa dea in clocot, se fierbe amestecand continuu, pana cand s-a topit gemul, apoi se ia imediat de pe foc. Se lasa cateva minute la racit, pana cand incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste budincile de orez. Fiecare portie se decoreaza cu o caisa uscata si o crenguta de menta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Aurora Mirela Ghita (Mirella25)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?