Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 100 g caise uscate, fara samburi
- 50 g stafide
- 1 lamaie
- 75 g fulgi de orez
- 750 ml lapte semidegresat
- 50 g zahar tos
- 8 linguri gem de caise
- crengute de menta proaspata, pentru decorare
Mod de preparare:
1. Se pastreaza 4 caise uscate, restul se taie in bucati. Se amesteca cu stafidele si se pun la pastrat. Cu ajutorul unui curatator de legume cu lama mobila se taie coaja de Iamaie in fasii late.
2. Fasiile de coaja de lamaie, fulgii de orez, laptele si zaharul se pun intr-o oala, se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot, se reduce temperatura si se fierb 12-15 minute, amestecand frecvent. Se adauga, amestecand, fructele uscate. Budinca se imparte in 4 boluri de servit si se lasa sa se raceasca putin.
3. Pentru pregatirea glazurii de caise, se stoarce intr-o cratita mica 1 lingura zeama de lamaie. Se adauga 2 linguri de apa, apoi gemul. Se lasa sa dea in clocot, se fierbe amestecand continuu, pana cand s-a topit gemul, apoi se ia imediat de pe foc. Se lasa cateva minute la racit, pana cand incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste budincile de orez. Fiecare portie se decoreaza cu o caisa uscata si o crenguta de menta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Aurora Mirela Ghita (Mirella25)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana