Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 100 g caise uscate, fara samburi
- 50 g stafide
- 1 lamaie
- 75 g fulgi de orez
- 750 ml lapte semidegresat
- 50 g zahar tos
- 8 linguri gem de caise
- crengute de menta proaspata, pentru decorare
Mod de preparare:
1. Se pastreaza 4 caise uscate, restul se taie in bucati. Se amesteca cu stafidele si se pun la pastrat. Cu ajutorul unui curatator de legume cu lama mobila se taie coaja de Iamaie in fasii late.
2. Fasiile de coaja de lamaie, fulgii de orez, laptele si zaharul se pun intr-o oala, se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot, se reduce temperatura si se fierb 12-15 minute, amestecand frecvent. Se adauga, amestecand, fructele uscate. Budinca se imparte in 4 boluri de servit si se lasa sa se raceasca putin.
3. Pentru pregatirea glazurii de caise, se stoarce intr-o cratita mica 1 lingura zeama de lamaie. Se adauga 2 linguri de apa, apoi gemul. Se lasa sa dea in clocot, se fierbe amestecand continuu, pana cand s-a topit gemul, apoi se ia imediat de pe foc. Se lasa cateva minute la racit, pana cand incepe sa se ingroase, apoi se toarna peste budincile de orez. Fiecare portie se decoreaza cu o caisa uscata si o crenguta de menta.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Aurora Mirela Ghita (Mirella25)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă