Sa faci un pilaf nu e mare lucru si este una dintre acele retete care imi amintesc de copilarie. Din pacate, cum se intampla cu multe dintre aceste retete vechi si simple, o fac foarte-foarte rar.
Dar intr-o buna zi, tot auzind lumea pomenind de pilaf, mi s-a facut asa o pofta incat a trebuit neaparat sa fac si eu. Asadar iata cum fac eu pilaful.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1-2 ardei grasi
- 2 rosii
- aripioare de pui (sau orice fel de carne de pui)
- aprox 2 cani de orez
- sare, piper
- boia
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Mai intai pun la calit ceapa pana devine sticloasa. Adaug apoi ardeii si mai las putin pe foc, cat sa se inmoaie si sa lase aroma si apoi adaug carnea de pui. Ii las sa se mai caleasca putin impreuna, sa se intrepatrunda aromele si presar peste putina boia. Las cam un minut si sting cu apa. Acopar carnea cu apa si las putin sa fiarba, pentru ca apa sa devina aromata. Potrivesc la gust cu sare si piper. Adaug apoi orezul, daca e necesar mai completez cu putina apa si las pe foc pana se face orezul. La final adaug patrunjel verde.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă