Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 1 plic de sare
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 3 plicuri de zahar vanilat
- ulei
- 1 borcan de dulceata de caise
- 100 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!