Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500gr faina
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 1 plic de sare
- 200 gr zahar
- 2 oua
- 3 plicuri de zahar vanilat
- ulei
- 1 borcan de dulceata de caise
- 100 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!
O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară