Placinta cu caise

12:08, 31 August 2011 publicat în Retete culinare

O reteta cu fructe de sezon, usoara si savuroasa.

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 2 pahare faina,daca mai este nevoie se adauga mai multa pana aluatul devine elastic
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g smantana
  • 1/2 pahar zahar
  • zahar vanilat
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru umplutura 1:

Citeste si:
Rețetă de GOFRE fără gluten și zahăr: un deliciu și un răsfăț gata...
Rețetă de GOFRE fără gluten...
  • 6 caise mari sau piersici mari bine copate
  • 4 linguri zahar

Pentru umplutura 2:

  • 200 g branza
  • 100 g smanatna
  • 1 ou
  • 1/2 pahar zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom

*1 pahar=200 ml

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Mod de preparare:

Amestecam faina cu untul dat prin razatoare, galbenusul, smanatana, zaharul, praful de copt si zaharul vanilat. Rezulta un alaut care se imparte in doua bucati. Se invelesc in folie alimentara si se lasa 30 de minute in frigider. Intindem apoi prima bucata in foaie, o asezam intr-o tava captusita cu hartie de copt, o gaurim din loc in loc cu fruculita. Caisele sau piersicile se introduc la bleder impreuna cu zaharul, se mixeaza, dupa care se intind peste foaie in strat uniform. Pentru cea de-a doua umplutura, mixam toate ingredientele si le asezam apoi peste stratul cu caise in strat uniform. Intindem apoi cea de-a doua foaie, ungem cu galbensul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri