Prima reteta postata.. Hmm.. Ce sa fie? ce sa fie?.. Se intampla sa fie o fasole zdravana cu ciolan afumat. Nu am mai facut niciodata asta; de obicei ma axez pe chestii mai rapide a la Jamie.
Dar a iesit minunat. Here it goes:
Una bucata ciolan afumat (am gasit la Carrefour), vreo 600g fasole, 3 cepe (yes, I love onion),
3 morcovi, o bucatica de telina, 2-3 rosii proaspete, sau o conserva de rosii, cimbru, foi de dafin, verdeata (just to make it prettier), si un praf de scortisoara (stiu ca poate suna ciudat, dar am descoperit acum ceva timp ca fasolea si scortisoara sunt best friends)
Fasolea se pune seara in apa. Se fierbe in 2-3 ape, care se arunca. (Sau puteti sari peste etapa asta daca folositi fasole la conserva - pt. cei grabiti... sau puturosi - ca mine :p). Se fierbe ciolanul vreo 20 de min, apoi se dezoseaza.
Tocati legumele. Puneti intr-o cratita cateva linguri de ulei, apoi ceapa cu sare, piper si cimbru. Dupa vreo 5 minute, adaugati morcovii si telina, si lasati sa se rumeneasca la foc mic vreo 15 minute.
Apoi puneti si carnita de pe ciolan si fasolea. Adaugati apa cat sa acopere totul si lasati sa fiarba la foc mic pana se patrunde fasolea. Daca aveti la indemana, aruncati si cateva frunze de dafin in cratita. La sfarsit adaugati rosiile, completati cu sare si piper, si presarati cu verdeata. Done! (Cica e bun cu ceva castraveti/gogosari dar eu nu aveam prin frigider.)
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară