Avem nevoie de:
- mamaliga
- o ceapa
- branza/cascaval
- 2 rosii
- 1 ou
- 1 lingura smantana (optional)
- cateva felii de mezel
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Facem o mamaliga amestecand malaiul cu apa si sare, pe care inainte de a o lua de pe foc o amestecam cu branza raza (cantitatea e dupa preferinte). Mamaliga astfel preparata o asezam intr-un vas de yena uns in prealabil cu ulei. Nivelam frumos si o lasam la racit. Tocam ceapa marunt si apoi o calim in ulei incins. Dupa ce s-a calit scoatem din ulei si o punem pe o farfurie. Rosiile le curatam de pielita si le taiem felii mai grosute pe care apoi le vom cali in uleiul de la ceapa, condimentate cu sare si busuioc. Batem oul ca pentru omleta impreuna cu smatana si condimentam cu sare si piper. Peste manaliga asezam sosul de rosii, ceapa calita, feliile de mezel (eu am pus salam uscat, dar merge si sunca sau altceva) si oul batut. Dam la cuptor incins pana se incheaga oul, apoi adaugam branza rasa si mai dam la cuptor inca 5 minute. Se mananca calduta nu fierbinte.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul bucatarie-usoara.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.