Ingrediente la 1 kg de prune:
- 150 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cardamon
Mod de preparare:
Mai intai se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-un vas impreuna cu 150 gr de apa si zaharul. Se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie fructul - cam o jumatate de ora. Se scot din vasul in care au fiert si se paseaza cuun robot de bucatarie. Se amesteca condimentele. Vasul in care au fiert se clateste si se adauga inapoi dulceata si se lasa la fiert aproximativ 1-1,2 ore. Apoi am pus dulceata in borcane sterilizate si ce a mai ramas am consumat rapid cu biscuiti unsi cu unt de arahide crocant.
*Daca doriti sa fie mai dulce mai adaugati zahar; depinde mult si de cat de dulci sunt fructele.
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară