O reteta savuroasa de pui umplut a la Liana

Asta pentru ca aseara ne-am strans toti la Liana, si am primit cadouri de la Secret Santa (cadouri frumooooase, but more on that later ::D), si ne-am uitat la Love Actually... a fost o seara minunata!

Also, Liana a combinat vreo 3 retete de pui la cuptor/umplut, si a venit cu ideea pentru puiul de fata. Miam-Miam - ce bun a fost! Cat a stat la cuptor, adica exact cat a durat Love Actually, nu am facut decat sa stau cu ochii pe ceas, salivand de pofta.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

So, sa va spun despre ce e vorba:

Ingrediente - pentru umplutura:

Citeste si:
Ecranul telefonului zgâriat? Cum elimini și previi semnele
Ecranul telefonului zgâriat?...
  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g unt
  • 150g bacon taiat bucatele
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • frunzulite de salvie, cimbru, rozmarin, dafin (proaspete, daca se poate)

+ un pui, 5-6 catei de usturoi, un mar, o mandarina + extra unt si ierburi aromate (salvie, rozmarin, cimbru, dafin)

Am calit in 75 g de unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa 10 minute, am adaugat baconul, si apoi painea inmuiata in lapte si maruntita + ierburile aromate. Am potrivit de sare si piper si am stins focul.

In timpul asta puiul a avut parte de o sedinta extinsa la spa - a fost spalat, exfoliat, i-am facut un lifting desprinzandu-i toata pielea de carne (ca sa facem loc pentru umplutura, u see?), in cavitate am bagat un mar si o mandarina taiate in sferturi, + cateva bucatele de unt, inca niste ramurele de rozmarin si salvie si cativa catei de usturoi nedecojiti.

Cand umplutura s-a racit, am introdus-o (intr-un mod foarte gingash) cu o ligurita intre piele si carne.... pana am obtinut un pui de 2 ori mai mare decat la inceput ;)

Am mai uns puiul cu un pic de ulei de masline si apoi l-am asezat in tava, impreuna cu vreo 6 cartofi taiati mai mare, 5-6 catei de usturoi nedecojiti, 3 morcovi taiati in segmente si 2 mere taiate in sferturi (nu ridicati din spranceana la mere, sa stiti ca pe ele a fost batatie mare de tot) + ce mai ramasese din rozmarin si salvie.

Sarati, piperati, mai picurati un pic de ulei de masline si peste legume, si bagati la cuptor, intai la foc mare pentru 10-15 minute, apoi la 180 grade. La noi a fost gata in 2 ore ( 2 orre luuuuuuuungi), dar depinde si de cat de mare e pasarea.

Din 30 in 30 de minute, l-am scos din cuptor ca sa il ungem cu sosul din tava - sa fim extra siguri ca o sa fie crocant si perfect ;)

Well.. asta a fost povestea... Concluzie : Yummy Yummy Yummy I have Love in My Tummy :D

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri