Ce ti-e si cu caldurile acestea. Cum iesi din casa, de la racoare, in vipia de afara, incepi sa regreti ca ai iesit, desi multi nu au incotro. Majoritatea merg la serviciu, cativa fac piata sau plimba catelul. Pacat ca vara, pe canicula, wekend-ul saptamanal nu tine macar 4 zile. Sunt unii dintre noi, mai fericiti. In concediu fiind sau la pensie, fericitii vor pur si simplu sa se plimbe, insa mai pe racoare. :( :)
Toti, indiferent de varsta, avem ceva in comun, vrem sa mancam ceva usor, sa nu prea stam prin bucatarie. Se recomanda salatele, fructele, gratarele din carne slaba. Pentru reteta de astazi, ingredientele de trebuinta sunt: o conopida intreaga, 1 ou, ulei de masline, o lamaie, patrunjel verde. A inceput sa apara pe piata, conopida, adusa de peste mari si tari. Desi comerciantii au pus afisul cu marfa romaneasca, nu pot fi crezuti. In serele si solariile romanilor, abia s-a plantat, de vreo 2 luni, rasadul de conopida, de vara. Pe la sfarsitul lui iulie, va aparea pe piata si conopida romaneasca.
Conopida, curatata de frunzele mari si verzi, se pune intreaga, la fiert, intr-o oala, cu apa clocotita, in care s-a pus sare grunjoasa. Conopida de primavara fierbe mai repede decat conopida de toamna tarzie. Pentru salata, conopida nu trebuie fiarta pana se faramiteaza (ca doar, de data aceasta, nu facem piure de conopida), ci doar pana se moaie putin.
Conopida fiarta, se lasa sa se raceasca putin si se desface in buchetele, prin rupere sau utilizand un cutit bine ascutit. Se pregateste o maioneza dintr-un galbenus de ou, in care se pune o lingurita de mustar dulce, sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate, dupa gust. Se poate si fara mustar.
Ouale cu galbenusul auriu se cumpara de la tarani, din piata, chiar daca “fetele” au uitat sa treaca pe la laboratorul pietei, sa le puna stampila. Oricum, numai o data te pacalesti si sigur, vei tine minte precupeata, de la care ai cumparat ouale. Se amesteca cu o furculita. Se picura ulei de masline, ingloband galbenusul de ou si amestecand cu furculita. Se pune atat ulei, cat doresti sa fie maioneza, de pufoasa si de multa, amestecand in continuare cu furculita.
Pentru cei mai putin pretentiosi ! Maioneza se poate face si din oul intreg, amestecand cu mixerul, in timp ce se picura ulei de masline. Am vazut prin market maioneza, gata pregatita, dar nu am fost interesat si nici macar curios, sa cumpar. Oare de ce ? Scrie pe borcan tot ce contine maioneza. 8)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară