Se spune ca aceasta salata a fost inventata din greseala, insa alti impatimiti ai istoriei bucatelor celebre spun ca dimpotriva, Caesar Cardini a inventat-o pentru niste staruri care-i vizitau restaurantul. Cert este ca reteta originala, foarte simpla fata de ceea ce stim astazi ca este aceasta salata, a suferit modificari de-a lungul vremii.
Eu am facut ieri una din variantele pe care le-am mancat mai demult intr-un restaurant de la gura de metrou de la Universitate, restaurant care nu cred ca mai exista azi, combinata cu ceva ce am vazut la televizor mai demult.
Contine: salata verde, crutoane, ou fiert taiat sferturi, masline, fileuri de ansoa, bucatele de friptura la gratar (ar fi trebuit de pasare, dar aveam in casa de porc), cascaval ras, marar tocat.
Se asezoneaza cu un sos de maioneza subtiat cu zeama de lamaie la care se adauga cateva fire de oregano si un catel mic de usturoi tocat marunt.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe caietul-cu-retete.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie