Se spune ca aceasta salata a fost inventata din greseala, insa alti impatimiti ai istoriei bucatelor celebre spun ca dimpotriva, Caesar Cardini a inventat-o pentru niste staruri care-i vizitau restaurantul. Cert este ca reteta originala, foarte simpla fata de ceea ce stim astazi ca este aceasta salata, a suferit modificari de-a lungul vremii.
Eu am facut ieri una din variantele pe care le-am mancat mai demult intr-un restaurant de la gura de metrou de la Universitate, restaurant care nu cred ca mai exista azi, combinata cu ceva ce am vazut la televizor mai demult.
Contine: salata verde, crutoane, ou fiert taiat sferturi, masline, fileuri de ansoa, bucatele de friptura la gratar (ar fi trebuit de pasare, dar aveam in casa de porc), cascaval ras, marar tocat.
Se asezoneaza cu un sos de maioneza subtiat cu zeama de lamaie la care se adauga cateva fire de oregano si un catel mic de usturoi tocat marunt.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe caietul-cu-retete.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară