Ingrediente
Aluat:
- 250 gr. faina
- 1/2 pachet drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 50 gr. unt moale
- 10 linguri lapte caldut
Umplutura:
- 2 mere
- 4 linguri zahar
- nuci pisate
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
In centru fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, untul moale. Se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se acopera cu folie si se lasa 50 min la caldut. Cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Radem merele si le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul, unde se calesc bine. Apoi se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit.
Dupa 50 de min,aluatul se scoate pe masa cu faina pe ea si fara sa se mai framante, se imparte in 8 bucati egale. Apoi se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere pe centru, se aduna colturile si se lipesc usor prin presare. Se mai lasa in tava cam 30 min iar apoi se baga la cuptor la 350 F, pentru.15 min(la mine a durat 20). Depinde de cuptor, oricum se fac foarte repede. Deasupra eu le-am pus ou batut.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!