Ingrediente
Aluat:
10 sfaturi pentru un zâmbet strălucitor si alb

- 250 gr. faina
- 1/2 pachet drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 50 gr. unt moale
- 10 linguri lapte caldut
Umplutura:
- 2 mere
- 4 linguri zahar
- nuci pisate
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

In centru fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, untul moale. Se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se acopera cu folie si se lasa 50 min la caldut. Cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Radem merele si le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul, unde se calesc bine. Apoi se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit.
Dupa 50 de min,aluatul se scoate pe masa cu faina pe ea si fara sa se mai framante, se imparte in 8 bucati egale. Apoi se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere pe centru, se aduna colturile si se lipesc usor prin presare. Se mai lasa in tava cam 30 min iar apoi se baga la cuptor la 350 F, pentru.15 min(la mine a durat 20). Depinde de cuptor, oricum se fac foarte repede. Deasupra eu le-am pus ou batut.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?