Ingrediente
Aluat:
- 250 gr. faina
- 1/2 pachet drojdie uscata
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 50 gr. unt moale
- 10 linguri lapte caldut
Umplutura:
- 2 mere
- 4 linguri zahar
- nuci pisate
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
In centru fainii se pune drojdia amestecata cu 1 lingura din catitatea de zahar si 2 linguri lapte. Dupa ce dospeste, se adauga restul de zahar, oul intreg, restul de lapte, untul moale. Se framanta. Aluatul e foarte usor de lucrat. Se acopera cu folie si se lasa 50 min la caldut. Cat creste aluatul, ne ocupam de umplutura.
Radem merele si le punem intr-o craticioara impreuna cu zaharul, unde se calesc bine. Apoi se adauga scortisoara si nucile, amestecam si lasam deoparte la racit.
Dupa 50 de min,aluatul se scoate pe masa cu faina pe ea si fara sa se mai framante, se imparte in 8 bucati egale. Apoi se-ntinde bila de aluat in foaie mai groasa, se pune 1 lingurita de mere pe centru, se aduna colturile si se lipesc usor prin presare. Se mai lasa in tava cam 30 min iar apoi se baga la cuptor la 350 F, pentru.15 min(la mine a durat 20). Depinde de cuptor, oricum se fac foarte repede. Deasupra eu le-am pus ou batut.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară