Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 10 oua
- 3 linguri lapte dulce
- 15 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1,5 pachete de unt
- 1-2 fiole esenta de rom
- 1 cana nuci macinate
Mod de preparare:
Se pregateste un blat din 5 albusuri care se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Treptat, se adauga 5 galbenusuri si 5 linguri de faina. Se coace compozitia in tava cu hartie de copt. Intre timp, se pregateste un alt blat: 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Compozitia rezultata se amesteca cu nuca macinata si 1 lingura faina. Se coace compozitia in tava cu hartie de copt. Crema se prepara astfel: se bat 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar si 3 linguri de lapte. Se pun pe foc foarte mic pana se face o compozitie cremoasa care se da la rece. Trebuie amestecat continuu. Separat se freaca untul cu cacao si esenta de rom si apoi se adauga treptat crema de galbenusuri rece. Crema obtinuta se intinde intre blaturi, dar se opreste o parte pentru a imbraca prajitura. Pe deasupra se poate presara nuca macinata.
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!