Dificultate: medie
Ingrediente:
- 300 g piept de pasare
- 1 lingura de orez
- sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita vegeta
- un praf de cimbru
- 1 ceapa mica
- frunze de loboda rosie
- 1 bucata carnat afumat
- 1 cana bulion
- crengute de marar si cimbru proaspete
Mod de preparare:
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid). Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde.
Pentru alte retete la fel de delicioase accesati blogul: dulcesarat
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!