Sarmalute in frunze de loboda rosie

12:07, 23 Iulie 2011 publicat în Retete culinare

Eu apreciez mult gustul si calitatile lobodei rosii, nu este o planta pretentioasa, mereu in gradina rasar cateva tufe de loboda si le folosesc la diferite retete. Azi va propun ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.

Dificultate: medie

Ingrediente:

Citeste si:
Ce să faci în grădină la final de noiembrie?
Ce să faci în grădină la...
  • 300 g piept de pasare
  • 1 lingura de orez
  • sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita vegeta
  • un praf de cimbru
  • 1 ceapa mica
  • frunze de loboda rosie
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 cana bulion
  • crengute de marar si cimbru proaspete

Mod de preparare:
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid). Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde.

Pentru alte retete la fel de delicioase accesati blogul: dulcesarat

Citeste si:
Noile Rondele de la SanoVita
Noile Rondele de la SanoVita


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri