Iata o reteta interesanta de clatite cu carne!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru clatite:

  • 300ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • un varf de cutit sare

Pentru umplutura:

  • 300 gr carne tocata
  • 200 gr ciuperci
  • 1 buc ardei gras
  • 1 buc ceapa
  • un varf de cutit busuioc
  • sare si piper
  • smantana

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregatim compozitia din clatite amestecand toate ingredientele enumerate mai sus cu un mixer pana devine omogenizata. Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie pentru 5 min, iar apoi punem ciupercile. Lasam totul sub capac pentru aproximativ 10 min. Eventual se poate adauga si un strop de apa, dar ciupercile vor lasa si ele la randul lor sucul lor. La final, punem si carnea tocata, ardeiul gras taiat cuburi, amestecam bine, iar apoi punem si condimentele cu mirodenii. Lasam totul sub capac pentru aproximativ 15 minute. Ne apucam de pregatirea clatitelor (gasiti pasii exacti la reteta culinara de Clatite cu branza . Odata terminate de copt clatitele, le vom umple, una cate una, cu umplutura de carne si ciuperci. In fiecare clatite se vor pune aprox. 2-3 linguri de compozitie, iar apoi vor fi rulate conform imaginilor de mai jos. Aveti grija la rularea lor, deoarece s-ar putea rupe. Pentru aceasta din start facem compozitia de clatite putin mai groasa. Intr-un vas yena, uns cu putin unt, punem una cate una si deasupra presaram parmezan / grana / cascaval. In cuptorul preincalzit la 180 de grade punem clatitele la copt pentru 20 de minute. Acestea se vor servi calzi impreuna cu cateva linguri de smantana.

Mai multe retete culinare puteti gasi pe blogul : http://culinare.tv


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite cu carne.