Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 kg visine
- 3 kg zahar
- 2 lamai
Mod de preparare:
Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 8-10 borcane de 200 ml de dulceata de visine.
1. Pentru inceput, spalam visinele si le scoatem samburii.
2. Intr-o oala destul de mare, in timp ce punem visinele fara samburi, adaugam treptat si zaharul. Totul se lasa la frigier peste noapte. Iar dimineata cand va treziti, puneti oala la fiert, la un foc mic. Adaugam si lamaia taiata in doua sau felii, dupa preferinte. In momentul cand apare spuma, aceasta se indeparteaza deasupra cu o strecuratoare. Lasam totul sa fiarba pentru 2-3 ore, in momentul cand siropul este mai gros.
3. In acest timp, pregatim borcanele, spalandu-le si sterilizandu-le cateva minute in cuptor.
4. Stingem focul si turnam in borcane dulceata. Inchidem ermetic cu capace si le punem intr-un loc racoros intorcandu-le cu capacul in jos. Se lasa pentru 24-48 de ore, apoi se depoziteaza in camara.

Mai multe retete puteti descoperi pe blogul: https://culinare.tv
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat