Dulceata de visine

12:07, 8 Iulie 2011 publicat în Retete culinare

Gustul dulce acrisor ma innebuneste de tot, de sar in sus de bucurie iarna cand mai deschidem cate un borcan de dulceata.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
5 Suplimente naturiste care tratează TUSEA
5 Suplimente naturiste care...
  • 3 kg visine
  • 3 kg zahar
  • 2 lamai

Mod de preparare:

Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 8-10 borcane de 200 ml de dulceata de visine.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

1. Pentru inceput, spalam visinele si le scoatem samburii.
2. Intr-o oala destul de mare, in timp ce punem visinele fara samburi, adaugam treptat si zaharul. Totul se lasa la frigier peste noapte. Iar dimineata cand va treziti, puneti oala la fiert, la un foc mic. Adaugam si lamaia taiata in doua sau felii, dupa preferinte. In momentul cand apare spuma, aceasta se indeparteaza deasupra cu o strecuratoare. Lasam totul sa fiarba pentru 2-3 ore, in momentul cand siropul este mai gros.
3. In acest timp, pregatim borcanele, spalandu-le si sterilizandu-le cateva minute in cuptor.
4. Stingem focul si turnam in borcane dulceata. Inchidem ermetic cu capace si le punem intr-un loc racoros intorcandu-le cu capacul in jos. Se lasa pentru 24-48 de ore, apoi se depoziteaza in camara.

Mai multe retete puteti descoperi pe blogul: http://culinare.tv


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri