Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 kg visine
- 3 kg zahar
- 2 lamai
Mod de preparare:
Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 8-10 borcane de 200 ml de dulceata de visine.
1. Pentru inceput, spalam visinele si le scoatem samburii.
2. Intr-o oala destul de mare, in timp ce punem visinele fara samburi, adaugam treptat si zaharul. Totul se lasa la frigier peste noapte. Iar dimineata cand va treziti, puneti oala la fiert, la un foc mic. Adaugam si lamaia taiata in doua sau felii, dupa preferinte. In momentul cand apare spuma, aceasta se indeparteaza deasupra cu o strecuratoare. Lasam totul sa fiarba pentru 2-3 ore, in momentul cand siropul este mai gros.
3. In acest timp, pregatim borcanele, spalandu-le si sterilizandu-le cateva minute in cuptor.
4. Stingem focul si turnam in borcane dulceata. Inchidem ermetic cu capace si le punem intr-un loc racoros intorcandu-le cu capacul in jos. Se lasa pentru 24-48 de ore, apoi se depoziteaza in camara.
Mai multe retete puteti descoperi pe blogul: https://culinare.tv
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?