Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 kg visine
- 3 kg zahar
- 2 lamai
Mod de preparare:
Din aceste cantitati vor iesi aproximativ 8-10 borcane de 200 ml de dulceata de visine.
1. Pentru inceput, spalam visinele si le scoatem samburii.
2. Intr-o oala destul de mare, in timp ce punem visinele fara samburi, adaugam treptat si zaharul. Totul se lasa la frigier peste noapte. Iar dimineata cand va treziti, puneti oala la fiert, la un foc mic. Adaugam si lamaia taiata in doua sau felii, dupa preferinte. In momentul cand apare spuma, aceasta se indeparteaza deasupra cu o strecuratoare. Lasam totul sa fiarba pentru 2-3 ore, in momentul cand siropul este mai gros.
3. In acest timp, pregatim borcanele, spalandu-le si sterilizandu-le cateva minute in cuptor.
4. Stingem focul si turnam in borcane dulceata. Inchidem ermetic cu capace si le punem intr-un loc racoros intorcandu-le cu capacul in jos. Se lasa pentru 24-48 de ore, apoi se depoziteaza in camara.
Mai multe retete puteti descoperi pe blogul: https://culinare.tv
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie