Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 300 g paine alba
- 8 linguri ulei de masline
- 700 g rosii
- 1 ardei gras
- 1 ceapa rosie de apa
- 1 legatura busuioc
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura capere
- 4 linguri otet alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Painea se taie cubulete de circa 2 cm, care se prajesc usor in putin ulei de masline incins. Rosiile se spala si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se piseaza. Intr-un bol, se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot,
usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste decorata cu frunzulite de busuioc.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă