Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g cirese
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura zahar tos
- 200 ml frisca nebatuta
- 200 ml lapte
- 20 g unt
- 2 linguri tuica de prune
- 1 varf de cutit sare
Mod de preparare:
Ciresele se spala si li se scot coditele si samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga faina, se dilueaza amestecul, adaugand treptat lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu tuica de prune si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se da la cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se serveste calduta sau rece dupa gustul fiecaruia.
Foto interior : Rafael Garcia- Suarez
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.