Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g cirese
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura zahar tos
- 200 ml frisca nebatuta
- 200 ml lapte
- 20 g unt
- 2 linguri tuica de prune
- 1 varf de cutit sare
Mod de preparare:
Ciresele se spala si li se scot coditele si samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se adauga faina, se dilueaza amestecul, adaugand treptat lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu tuica de prune si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se da la cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar tos si se serveste calduta sau rece dupa gustul fiecaruia.
Foto interior : Rafael Garcia- Suarez
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?