30 Iunie 2011 publicat în Retete culinare 5 share-uri

O reteta delicioasa de mancare de vinete si dovlecei umpluti la cuptor

Am folosit 4 vinete mici, un dovlecel marisor pe care l-am impartit in 2, sunculita afumata si muschi haiducesc, cred ca nu au fost mai mult de 200-250 g in total, o rosie, o bucata de ardei gras, o ceapa mijlocie, sare, piper, ulei, 2 oua, cascaval ras, patrunjel verde.

Am curatat dovlecelul si l-am taiat in 2 bucati apoi fiecare din ele am taiat-o pe lungime in jumatate. Vinetele le-am spalat si le-am taiat pe lungime in jumatate dupa ce am indepartat cotorul.

De la fiecare parte am scobit cu o lingurita miezul, apoi le-am pus intr-o tava de aragaz.

Rosia si ardeiul le-am taiat bucatele, ceapa am curatat-o, am spalat-o, si am taiat-o marunt dupa care am calit-o in ulei pentru scurt timp, doar cat sa devina sticloasa.

Sunca si muschiuletul afumat le-am taiat si pe ele fasii scurte si le-am tras in ulei cateva minute, cat sa prinda putina culoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Cu legumele si cu bucatelele de carne am umplut jumatatile de vinete si de dovlecei iar printre ele am presarat miezul ramas. Am dat sare si piper.

Am mai pus un pahar de apa, acoperit cu folie si am lasat la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute. Am scos folia si am pus peste mancare 2 oua batute cu putin cascaval ras, totul amestecat cu patrunjel verde tocat.

Am mai lasat 5 minute la cuptor si apoi am scos tava lasand sa se racoreasca mancarea. Am servit cald, cu putin patrunjel tocat, proaspat, pe deasupra.

Pofta buna! :)

Mai multe retete gustoase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri