Dificultate: redusa
Ingrediente :
- 200 g unt
- 500 g faina
- 100 ml lapte
- 3 g drojdie
- 1 lg zahar
- 200 g gem caise
- 400 g visine din compot
- 250 g nuca macinata
- 5 oua
- 340 g zahar pudra
Mod de preparare :
Incepeti prin prepararea aluatului. Amestecati untul, faina, 1 ou, apoi adaugati drojdia dizolvata in lapte caldut si o lingura de zahar. Framantati bine aluatul, il imparatiti in 4 parti egale si il lasati sa creasca la loc cald, timp de 30 de minute. Bateti albusurile de la oua cu 170 g zahar pudra si nuca macinata.Intr-o tava unsa cu unt, intindeti prima foaie de aluat si o ungeti cu gem de caise. Intindeti cea de-a doua foaie si o asezati cu grija peste prima. Intindeti uniform crema de nuci, urmeaza apoi inca o foaie, deasupra ei puneti visinile bine stoarse si urmeaza ultima foaie de aluat. Dati tava la cuptorul bine incins, cam 30 de minute. Intre timp, bateti cele 4 galbenusuri si restul de zaharul pudra. Cand s-a rumenit, scoateti prajitura pe o farfurie plata si turnati deasupra amestecul de galbenusuri, formandu-seastfel o pojghita de crema. Se lasa sa se raceasca, iar deasupra puteti orna cu ciocolata rasa.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?