12:07, 1 Iulie 2011 publicat în Retete culinare

Va recomandam aceasta prajitura tricolora, foarte aspectuoasa si deloc costisitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente :

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...
  • 200 g unt
  • 500 g faina
  • 100 ml lapte
  • 3 g drojdie
  • 1 lg zahar
  • 200 g gem caise
  • 400 g visine din compot
  • 250 g nuca macinata
  • 5 oua
  • 340 g zahar pudra

Mod de preparare :

Incepeti prin prepararea aluatului. Amestecati untul, faina, 1 ou, apoi adaugati drojdia dizolvata in lapte caldut si o lingura de zahar. Framantati bine aluatul, il imparatiti in 4 parti egale si il lasati sa creasca la loc cald, timp de 30 de minute. Bateti albusurile de la oua cu 170 g zahar pudra si nuca macinata.Intr-o tava unsa cu unt, intindeti prima foaie de aluat si o ungeti cu gem de caise. Intindeti cea de-a doua foaie si o asezati cu grija peste prima. Intindeti uniform crema de nuci, urmeaza apoi inca o foaie, deasupra ei puneti visinile bine stoarse si urmeaza ultima foaie de aluat. Dati tava la cuptorul bine incins, cam 30 de minute. Intre timp, bateti cele 4 galbenusuri si restul de zaharul pudra. Cand s-a rumenit, scoateti prajitura pe o farfurie plata si turnati deasupra amestecul de galbenusuri, formandu-seastfel o pojghita de crema. Se lasa sa se raceasca, iar deasupra puteti orna cu ciocolata rasa.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri