Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat:
- 200 g faina
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 1 ou
- sare
Umplutura:
- 50 g unt
- 3 oua
- 200 g branza de vaci
- 350 g visine fara samburi
- 100 g zahar
- 125 g frisca batuta
- 1 lingurita rasa faina de porumb
- sare
- 30 g migdale taiate
Mod de preparare:
Se pregateste aluatu astfel: se amesteca faiana cu zaharul, se adauga untul, oul si un praf de sare. Se framanta bine, dupa care se intinde o foaie groasa de 2 cm, care se asaza intr-o tava rotunda unsa cu unt. Din aluatul ramas se face un sul lung si subtire care se intinde pe marginea formei de jur imprejur si
se apasa cu degetele in asa fel incat sa se ridice cam de 2 cm deasupra ei. Se pune peste aluat o coala de hartie pentru copt si se tine aluatul o ora la frigider. Se incinge cuptorul si se coace aluatul mai intai 15 minute, iar apoi, dupa ce s-a indepartat hartia inca 5-10 minute. Se topeste untul si se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, frisca, faina si un varf de cutit de sare, adaugandu-se putin cate putin din untul topit, si la urma albusurile batute spuma. Se imprastie visinele peste aluatul copt, se toarna deasupra umplutura de branza, se niveleaza cu o spatula, iar pe margini se presara de jur imprejur feliile de migdale. Prajitura cu branza se da prajitura la cuptor, se coace 20 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in forma si se tine la frigider.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară