Ingrediente prajitura cu branza de vaci
Pentru aluat prajitura cu branza de vaci
- 1 ou
- 50g margarina sau o lingura untura
- 1 praf de copt stins cu zeama de la o lamaie
- 150g zahar
- 200-250 g faina
Pentru umplutura prajitura cu branza de vaci
- 500g branza de vaci
- 2 pliculete zahar vanilat
- 4 galbenusuri
- 150g zahar
- 1 budinca vanilie
- 400-500 ml lapte
- 100g stafide (se poate si fara )
- Albusul se foloseste ca si glazura
Mod de preparare prajitura cu branza de vaci
Aluatul prajitura cu branza de vaci : se incorporeaza margarina (sau untura)in faina,se adauga zaharul,oul praful de copt si daca e necesar putin lapte. Se imbraca tava in hartie pentru copt,se indinde o foaie din aluat incat sa cuprinda si marginile tavii.
Umplutura prajitura cu branza de vaci: se freaca cele 4 galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga budinca de vanilie, branza de vaci si la sfarsit laptele.
Compozitia obtinuta se toarna in tava deja "tapetata" cu aluatul si se da la foc potrivit aproximativ 40-45 min. Se bat albusurile spuma, se adauga 150 g zahar si se toarna peste prajitura (dupa cele 40.min de coacere) si se da inapoi la cuptor inca 10 min. la foc mic sa se "usuce" albusul.
Prajitura cu branza de vaci si stafide este foarte delicioasa !
Pofta buna !
O reteta propusa de : Mirela Elena
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor