Iata o reteta gustoasa de ciorba de cartofi noi dreasa cu smanatana.Se prepara repede si este foarte satiosa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 700 g. cartofi noi
  • 100 g. ceapa
  • 25 g. faina
  • boia de ardei
  • 50 ml. ulei
  • sare
  • tarhon
  • frunze de telina
  • bors sau suc de lamaie
  • 150 ml. smantana

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucatele. Faina se rumeneste putin pe foc, se adauga ulei, ceapa si boiaua si se amesteca. Se stinge cu 1,5 l apa fierbinte si se lasa la foc. Cand da in clocot se adauga cartofii si se lasa la fiert cam 15 minute. Se condimenteaza si se acreste dupa gust cu bors sau suc de lamaie, eventual se mai adauga apa daca este prea deasa. Ciorba se drege cu smantana, se presara tarhon si frunzele de telina tocate marunt.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de cartofi noi.