Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 7 oua
- 1 cana faina
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata
- 3 linguri lapte
- 200 g margarina
- 1 cana nuca
- 1 pachet praf de copt
- 150 g rahat
- 350 g zahar
- 100 g stafide
- 2 foi napolitana
Mod de preparare:
Taiati foarte marunt nuca, 100 g ciocolata si 150 g de rahat. Separati albusurile de galbenuri si se bat bine. Adaugati 200 g de zahar si amestecati pana se topeste, dupa care adaugati o cana de faina, in care ati pus plicul de praf de copt stins cu putin otet. Amestecati bine, dupa care adaugati stafidele, nuca, ciocolata si rahatul. Tapetati o tava cu hartie de copt si unsa cu margarina, asezati compozitia si dati la cuptor cam 30-35 de minute. Intre timp, amestecati galbenusurile cu 150 de g de zahar, asezati vasul de baie de aburi si amestecati continuu pana obtineti o compozitie cremoasa. O luati de pe foc, o lasati sa se raceasca, apoi adaugati un pic de margarina si amestecati cu mixerul, si treptat cacao. Scoateti blatul din cuptor, il rasturnati si il lasati sa se raceasca. Pe o tava mare puneti o foaie de napolitana, turnati jumatate din compozitia de crema, asezati blatul, restul de crema si acoperiti cu a doua foaie. Lasati prajitura la rece, dupa care o taiati patratele sau dreptunghiuri.
Va recomandam si acest deliciu cu napolitane!
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana