Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 7 oua
- 1 cana faina
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata
- 3 linguri lapte
- 200 g margarina
- 1 cana nuca
- 1 pachet praf de copt
- 150 g rahat
- 350 g zahar
- 100 g stafide
- 2 foi napolitana
Mod de preparare:
Taiati foarte marunt nuca, 100 g ciocolata si 150 g de rahat. Separati albusurile de galbenuri si se bat bine. Adaugati 200 g de zahar si amestecati pana se topeste, dupa care adaugati o cana de faina, in care ati pus plicul de praf de copt stins cu putin otet. Amestecati bine, dupa care adaugati stafidele, nuca, ciocolata si rahatul. Tapetati o tava cu hartie de copt si unsa cu margarina, asezati compozitia si dati la cuptor cam 30-35 de minute. Intre timp, amestecati galbenusurile cu 150 de g de zahar, asezati vasul de baie de aburi si amestecati continuu pana obtineti o compozitie cremoasa. O luati de pe foc, o lasati sa se raceasca, apoi adaugati un pic de margarina si amestecati cu mixerul, si treptat cacao. Scoateti blatul din cuptor, il rasturnati si il lasati sa se raceasca. Pe o tava mare puneti o foaie de napolitana, turnati jumatate din compozitia de crema, asezati blatul, restul de crema si acoperiti cu a doua foaie. Lasati prajitura la rece, dupa care o taiati patratele sau dreptunghiuri.
Va recomandam si acest deliciu cu napolitane!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?