Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 7 oua
- 1 cana faina
- 2 linguri cacao
- 100 g ciocolata
- 3 linguri lapte
- 200 g margarina
- 1 cana nuca
- 1 pachet praf de copt
- 150 g rahat
- 350 g zahar
- 100 g stafide
- 2 foi napolitana
Mod de preparare:
Taiati foarte marunt nuca, 100 g ciocolata si 150 g de rahat. Separati albusurile de galbenuri si se bat bine. Adaugati 200 g de zahar si amestecati pana se topeste, dupa care adaugati o cana de faina, in care ati pus plicul de praf de copt stins cu putin otet. Amestecati bine, dupa care adaugati stafidele, nuca, ciocolata si rahatul. Tapetati o tava cu hartie de copt si unsa cu margarina, asezati compozitia si dati la cuptor cam 30-35 de minute. Intre timp, amestecati galbenusurile cu 150 de g de zahar, asezati vasul de baie de aburi si amestecati continuu pana obtineti o compozitie cremoasa. O luati de pe foc, o lasati sa se raceasca, apoi adaugati un pic de margarina si amestecati cu mixerul, si treptat cacao. Scoateti blatul din cuptor, il rasturnati si il lasati sa se raceasca. Pe o tava mare puneti o foaie de napolitana, turnati jumatate din compozitia de crema, asezati blatul, restul de crema si acoperiti cu a doua foaie. Lasati prajitura la rece, dupa care o taiati patratele sau dreptunghiuri.
Va recomandam si acest deliciu cu napolitane!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară