12:05, 27 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Iata o prajitura grozava cu cacao, ciocolata, nuci si stafide. Cu aceasta prajitura bogata in ingrediente vei inveseli intreaga familie.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...
  • 7 oua
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 200 g margarina
  • 1 cana nuca
  • 1 pachet praf de copt
  • 150 g rahat
  • 350 g zahar
  • 100 g stafide
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare:

Taiati foarte marunt nuca, 100 g ciocolata si 150 g de rahat. Separati albusurile de galbenuri si se bat bine. Adaugati 200 g de zahar si amestecati pana se topeste, dupa care adaugati o cana de faina, in care ati pus plicul de praf de copt stins cu putin otet. Amestecati bine, dupa care adaugati stafidele, nuca, ciocolata si rahatul. Tapetati o tava cu hartie de copt si unsa cu margarina, asezati compozitia si dati la cuptor cam 30-35 de minute. Intre timp, amestecati galbenusurile cu 150 de g de zahar, asezati vasul de baie de aburi si amestecati continuu pana obtineti o compozitie cremoasa. O luati de pe foc, o lasati sa se raceasca, apoi adaugati un pic de margarina si amestecati cu mixerul, si treptat cacao. Scoateti blatul din cuptor, il rasturnati si il lasati sa se raceasca. Pe o tava mare puneti o foaie de napolitana, turnati jumatate din compozitia de crema, asezati blatul, restul de crema si acoperiti cu a doua foaie. Lasati prajitura la rece, dupa care o taiati patratele sau dreptunghiuri.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Va recomandam si acest deliciu cu napolitane!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri