INGREDIENTE:
Blat: 7 albusuri, 14 linguri zahar, 7 linguri ulei, 7 linguri faina, 1 cana nuci taiate marunt, 100 g stafide, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 2 foi de napolitana.
Crema: 7 galbenusuri, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 2 linguri lapte, 1 lingura faina,
150 g margarina sau unt, esenta de rom.
PREPARARE:
Blat: Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte, se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.
Asamblarea: Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea de-a doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie