Musaca de cartofi

12:05, 26 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Musacaua de cartofi este o mancare traditionala, gustoasa si usor de realizat.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Imunitatea copilului tău: cum o protejezi și cum o întărești pentru...
Imunitatea copilului tău: cum...
  • 2 kg cartofi noi
  • 1 kg carne tocata
  • 1ceapa mijlocie
  • 2 linguri smantana
  • 2linguri ulei
  • cascaval sau mozzarella
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare:

Curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati in 4 bucati, dupa care ii puneti la fiert in apa cu sare. Taiati marunt ceapa, o caliti in putin ulei, apoi adaugati carnea tocata si condimentele. Se rumeneste pana cand carne prinde culoare. Dupa ce cartofii au fiert, se strecoara si se amesteca cu 1 lingura de unt, sare, piper si smanatana. Asezati carnea si cartofii intr-o tava pentru cuptor astfel: puneti un strat de cartofi, apoi unul de carne tocata si tot asa pana se termina carnea. Ultimul strat trebuie sa fie un strat de cartofi, peste care puneti mozzarrella sau cascaval ras. Tava se lasa la cuptor aproximativ 15 minute, atat cat se topeste cascavalul sau mozzarella.

Citeste si:
Simptomele banale pot ascunde probleme de sănătate serioase
Simptomele banale pot ascunde...

Incearca si aceasta reteta de musaca de cartofi cu linte!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri