Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 125 g miez de nuca
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 120 g unt topit
- 20 g unt
- 4 oua
- 170 g faina
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Merele se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pasteaza cateva miezuri de nuca, iar restul se macina, impreuna o lingura de zahar. Untul topit se amesteca cu zaharul pana devine o crema omogena, apoi se adauga mierea, treptat ouale, unul cate unul, amestecand continuu, apoi faina cernuta si nucile pisate.Se unge cu unt o forma rotunda de prajituri, se asaza pe fund bucatile de mar, apoi compozitia si se da la cuptor aproximativ o ora. Cand s-a rumenit, se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura cu fundul in sus pe o farfurie mai mare. Se decoreaza cu miezul de nuca pastrat.
O alta idee interesanta de prajitura cu mere!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară