Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 mere mari
- 125 g miez de nuca
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 120 g unt topit
- 20 g unt
- 4 oua
- 170 g faina
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Merele se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pasteaza cateva miezuri de nuca, iar restul se macina, impreuna o lingura de zahar. Untul topit se amesteca cu zaharul pana devine o crema omogena, apoi se adauga mierea, treptat ouale, unul cate unul, amestecand continuu, apoi faina cernuta si nucile pisate.Se unge cu unt o forma rotunda de prajituri, se asaza pe fund bucatile de mar, apoi compozitia si se da la cuptor aproximativ o ora. Cand s-a rumenit, se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura cu fundul in sus pe o farfurie mai mare. Se decoreaza cu miezul de nuca pastrat.
O alta idee interesanta de prajitura cu mere!
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei