Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...

- 4 mere mari
- 125 g miez de nuca
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 120 g unt topit
- 20 g unt
- 4 oua
- 170 g faina
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Merele se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pasteaza cateva miezuri de nuca, iar restul se macina, impreuna o lingura de zahar. Untul topit se amesteca cu zaharul pana devine o crema omogena, apoi se adauga mierea, treptat ouale, unul cate unul, amestecand continuu, apoi faina cernuta si nucile pisate.Se unge cu unt o forma rotunda de prajituri, se asaza pe fund bucatile de mar, apoi compozitia si se da la cuptor aproximativ o ora. Cand s-a rumenit, se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura cu fundul in sus pe o farfurie mai mare. Se decoreaza cu miezul de nuca pastrat.
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

O alta idee interesanta de prajitura cu mere!
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili