Dificultate: redusa
Ingrediente:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...

- 4 mere mari
- 125 g miez de nuca
- 100 g zahar
- 2 linguri de miere
- 120 g unt topit
- 20 g unt
- 4 oua
- 170 g faina
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Merele se decojesc, se scot samburii, se taie cubulete mai mari si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pasteaza cateva miezuri de nuca, iar restul se macina, impreuna o lingura de zahar. Untul topit se amesteca cu zaharul pana devine o crema omogena, apoi se adauga mierea, treptat ouale, unul cate unul, amestecand continuu, apoi faina cernuta si nucile pisate.Se unge cu unt o forma rotunda de prajituri, se asaza pe fund bucatile de mar, apoi compozitia si se da la cuptor aproximativ o ora. Cand s-a rumenit, se lasa sa se raceasca si se rastoarna prajitura cu fundul in sus pe o farfurie mai mare. Se decoreaza cu miezul de nuca pastrat.
Paște cu noutăți delicioase de la Mixit

O alta idee interesanta de prajitura cu mere!
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?